Water sports and leisure complex

MOUBRA, SWITZERLAND

http://mikoustudio.com/wp-content/uploads/2012/11/27-centre-aqualoisirs-a-moubra.jpg

Information

ClientCity of Crans Montana
ProgrammeInterior and exterior pools, fitness center, health club, restaurant, tennis courts, beach volleyball
Surface3 550 m²
StatusCompetition 2010
Read More

The main aim of the landscape scheme on La Moubra site is to emphasize the valley’s crosswise layout. The Aqualoisirs site is set in plantations of conifers in which an open, protected central clearing is directly connected to the La Moubra lagoon and its footpath. It has aimed to attain maximum compactness while allowing a large number of viewing points of the large landscape by means of windows in relief designed as bow windows and large corner openings facing southwards and westwards onto the lake. The landscaping of the Aqualoisirs site concentrates on a timber-decked “Lagoon Front” esplanade for summer use which highlights the La Moubra lagoon dam; and a “Rhone Valley Panorama” esplanade in natural stone, which is directly linked to the entrance hall. The envelope of the Aqualoisirs centre consists of a skin of structural concrete, plus a facing in anthracite grey architectural concrete that mirrors the surrounding landscape. The swimming pool hall has large windows facing the lake and the valley with interior and exterior pools on the winter esplanade.

Related Projects

Sport

Aquatic Center

Châteauroux, France 2016

More
Sport

Le Gallo Stadium

Boulogne-Billancourt, France 2014

More
Sport

Sports and Cultural complex in Malley

Malley, Switzerland 2015

“An Urban Piece”

More
Sport

Swimming pool

Tarnos, France 2013

More
Sport

Olympic swimming pool

Tourcoing, France 2014

A crosswise modulation of large sheets of light like the moving keys of a piano

More
Sport

Feng Shui swimming pool

Issy-les-Moulineaux, France 2015

Undulating golden wooden slats that recall the circular movements on the surface of water

More
Sport

Water sports and leisure complex

Avanchers-Valmorel , France 2009

A spectacular, poetic esplanade that opens onto the surrounding landscape

More