Office building

CLICHY, FRANCE

http://mikoustudio.com/wp-content/uploads/2012/11/10-immeubles-de-bureaux-a-clichy.jpg

Information

ClientNEXITY
ProgrammeOffice building for l’Oreal
Surface36 000 m²
StatusCompetition 2012
Read More

The project is located within an urban renewal scheme for former industrial wasteland that aims to form a new centrality to create a city neighbourhood scale. The scheme is laid out in a toothcomb pattern with internal gardens, and with linear partition of the volumes on the street front age and sequenced partition in the middle of the block. The spaces linking the entrance lobbies centralize circulation to the building’s staff restaurant while also creating areas for relaxation and social interaction. The entrance lobbies are strung together by a continuous gallery open up onto an interior garden with flooring in smooth white travertin stone, and internal walls lined with light-coloured wood. To create a corner building, we introduced a pattern and partitioning of the elevation by a series of facettes that create a play of relief while the facades are enhanced by the pattern of ceramic horizontal window-breasts.

Related Projects

Office

Africanews headquarters

Brazzaville, Congo 2014

More
Office

Offices Organdi

Lyon, France 2014

More
Office

Paris 13 Police station

Paris, France 2013

More
Office

Office building

Boulogne-Billancourt, France 2014

An office building with alabaster façades facing the Seine riverfront

More
Office

Office building

Saint-Etienne , France 2009

A building sited on the slope in successive set-back planted tiers

More